Olijfwinkel Shop

Oro Del Desierto

Een goede olijfolie die maak je niet zomaar.

Als je dan ook nog in de enige woestijn van Europa gelegen bent dan wordt het allemaal wat complexer.


Of net niet. De zon die is er al, met 3000 uren per jaar, daar wordt elke olijf vrolijk en gezond van. Alleen dien je nog wel de  juiste technieken toe te passen. De kennis die sedert generaties wordt doorgegeven en met de hulp van de universiteit van Granada is men er in gelukt om sublieme olijfoliën  te produceren in de woestijn van Tabernas.


Gezond, zeker en vast! Lekker? The proof of the pudding is in the eating. En overtuigd zijn ook de professionele juryleden van internationale panels. Sedert meer dan 10 jaar kaapt Oro del Desierto wereldwijd alle prijzen weg en dat niet alleen met hun 4 monocultivars (gemaakt van 1 olijfsoort) maar ook met hun Coupage, een uitgekiende mengeling van 3 monocultivars. En alsof dat nog niet genoeg zou zijn, alle oliën zijn 100%  biologisch. Eco friendly ten top. Oro del desierto produceert meer energie dan ze verbruiken. De olijfpitten worden gedroogd en gebruikt als brandstof. Het vruchtvlees gecomposteerd en net als de bewatering onder de grond aan de bomen teruggegeven. Zo kan de zon er niet aan. Hun grasmachine? Een twintigtal vrij rondlopende paarden. Respect voor de natuur dat moet je hen echt wel nageven.


Maar hiermee heb je natuurlijk nog geen top extra virgin olijfolie. Dit verwezenlijken ze door het doordachte aanplanten van de vier verschillende olijfrassen, volgens de omgeving, volgens de grondsoort. Ze werken ook alleen met kleine porties, waardoor de olijven in topconditie blijven en snel verwerkt worden. In hun eigen, aan de olijfgaarden gelegen molen, wordt dit superfruit heel snel verwerkt. Geen kans op vermindering van de kwaliteit!

Niet verwonderlijk dat deze minutieuze zorg tot extra virgin olijfoliën van topklasse leidt.


Geniet ervan, breng dat stukje gezondheid op je bord. Je vindt het hele gamma in onze shop. Weet je niet welke te kiezen? Klik op het flesje in de shop voor meer uitleg betreffende de smaak en toepassing per soort.


Als je ooit in de buurt van Tabernas komt, ga er zeker eens langs. Er is een olijfoliemuseum, een restaurant en je kan overnachten in hun cottages. Ook de impressionante landschappen zijn zeker de moeite waard.

Laat nu de Spaanse zon maar in uw keuken schitteren.

Op je gezondheid.Philippe Bruyninckx

Gediplomeerd professioneel olijfolieproever/somelier.

Oro Del Desierto COUPAGE - Olijfwinkel.be

COUPAGE MEDIUM

Oro Del Desierto ARBEQUINA - Olijfwinkel.be

ARBEQUINA  MEDIUM

Oro Del Desierto HOJIBLANCA - Olijfwinkel.be

HOJIBLANCA  MEDIUM

Oro Del Desierto LECHIN - Olijfwinkel.be

LECHIN  MEDIUM

Oro Del Desierto PICUAL - Olijfwinkel.be

PICUAL  ROBUUST

DIE WIL IK! →

ADRES


Philippe Bruyninckx

Dennenlaan 51

3271 Averbode

Belgium

CONTACT


E. philippe@olijfwinkel.be

T. 0032 13 22 90 81

M. 0032 471 466 561

IBAN BE50 9730 7544 5018
BTW BE 0784 107 814

Copyright © Olijfwinkel

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.