Olijfwinkel Shop

Terra Zakros

Kreta is gekend voor de betere olijfolie

Dat de Grieken scoren als het op Extra Virgin olijfolie aankomt is niet altijd geweten. Zomaar eventjes 80% van de in Griekenland geproduceerde olijfolie is Extra Virgin, de hoogste kwaliteit en de enige met de gezondmakende eigenschappen. Andere landen produceren meer, maar halen niet dat hoge percentage aan Extra Virgin.


Als je dan nog weet dat het zuidelijk gelegen Kreta gekend is voor de betere olijfolie, met de provincie Sitia als uitschieter, dan zijn we blij dat we de vandaar afkomstige Terra Zakros in ons gamma hebben mogen opnemen. 


De Terra Zakros olijfolie wordt geperst uit de alom geprezen Koroneiki olijf en wordt geproduceerd bij de lokale coöperatieve. De familie Ailamakis is al sinds generaties gespecialiseerd in het maken van dit vloeibaar goud en weten als geen ander om tot deze heerlijke Extra Virgin olijfolie te komen. Bewijs : de laatste jaren werden ze gelauwerd op de competities in Londen, New York en Athene  en werden ze beloond met verscheidene gouden en zilveren medailles. 

Verkrijgbaar alsTerra Zakros 5 liter verpakking. Eveneens verkrijgbaar als 1,5 en 1 liter Sitia02. Voor wie glas verkiest hebben we 0.5 liter flessen.


De 02 in Sitia 02 staat voor het percentage vrije vetzuren dat wettelijk maximum 0,8% mag zijn voor Extra Virgin. Met 0,2% leveren ze dus een sublieme Extra Virgin af.


En voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Deze Top Extra Virgin is budgetvriendelijk doordat hij op een coöperatieve geproduceerd wordt en aan Griekse prijzen.

Laat het je gezondheid en smaakpapillen ten goed komen!

Budgetvriendelijke prijs

Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Deze Top Extra Virgin is budgetvriendelijk doordat hij op een coöperatieve geproduceerd wordt en aan Griekse prijzen.


Laat het je gezondheid en smaakpapillen ten goed komen!

Olijfolie Terra Zakros verkrijgbaar bij olijfwinkel.be

P.S. Als je ooit eens in Oost Kreta vertoeft ga dan zeker eens een bezoekje brengen aan het leuke winkeltje van Agatha en Nikos in Zakros.

DIE WIL IK! →

ADRES


Philippe Bruyninckx

Dennenlaan 51

3271 Averbode

Belgium

CONTACT


E. philippe@olijfwinkel.be

T. 0032 13 22 90 81

M. 0032 471 466 561

IBAN BE50 9730 7544 5018
BTW BE 0784 107 814

Copyright © Olijfwinkel

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.