Terra Zakros

geperst uit de alom geprezen Koroneiki olijf

Terra Zakros

Dat de Grieken scoren als het op extra virgin olijfolie aankomt is niet altijd geweten. Zomaar eventjes 80% van de in Griekenland geproduceerde olijfolie is extra virgin, de hoogste kwaliteit en de enige met de gezondmakende eigenschappen. Andere landen produceren meer, maar halen  niet dat hoge percentage aan extra virgin.

Als je dan nog weet dat Kreta gekend is voor de betere olijfolie met de regio Sitia als uitschieter dan zijn we blij dat we de vandaar afkomstige Terra Zakros in ons gamma hebben mogen opnemen. 

De Terra Zakros olijfolie wordt geperst uit de alom geprezen Koroneiki olijf en wordt geproduceerd bij de lokale coöperatieve. De familie Ailamakis is al sinds generaties gespecialiseerd in het maken van dit vloeibaar goud en weten als geen ander om tot deze heerlijke extra virgin olijfolie te komen. Bewijs, recent nog is hun vakmanschap bekroond met de zilveren medaille in Londen en ook in 2017 een zilveren medaille op de wereldwijde competitie in New York!

Verkrijgbaar als 5 liter verpakking, en de 500ml bio versie is er in zowel blik als fles. Eveneens verkrijgbaar als 1,5 liter Sitia02. 02 staat voor het percentage vrije verzuren dat maximum 0,8 mag zijn voor extra virgin. Met 0,2% leveren ze dus een sublieme extra virgin af.

En voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.

Op uw gezondheid!

Als je ooit eens in Oost Kreta vertoeft ga dan zeker eens een bezoekje brengen aan het leuke winkeltje van Agatha en Nikos in Zakros.

ADRES

​

Philippe Bruyninckx

Dennenlaan 51

3271 Averbode

Belgium

CONTACT

​

E. philippe@olijfwinkel.be

T. 0032 13 22 90 81

M. 0032 471 466 561

BTW BE 0784 107 814

De lekkerste olijven vind je bij de Olijfwinkel.be
De lekkerste olijven vind je bij de Olijfwinkel.be

Copyright © Olijfwinkel 2015 designed and created by rpx.be